Captura de pantalla 2019-05-14 a las 15.08.20

MEDALLA GRAN OR GIROVI 2021:  SÒLSXAREL 2019. 

Gràcies al concurs GIROVI 2021, ens ha reconegut el millor premi possible en la categoria de vins blancs:

“Millor vi blanc barrica de Catalunya”

 Es un honor rebre un reconeixement tant proper de casa nostra, de proximitat i sobretot seriositat que ha mostrat en tot el territori català.  La Acadèmia Tastadors de GIROVI, on participen vins d’arreu del territori de Catalunya,  i que sent una nit de Gala on participen molts tastadors de diferents àmbits:  enòlegs, sommeliers, cuiners, restauradors, consumidors, venedors… és realment una festa del vi, on flueix l’intercanvi professional entre els jurats tastadors dels vins i de les poques ocasions on podem coincidir diferents vessants al voltant del vi.  La gràcia del concurs es que és un panell de tast escollit i divers on realment guanyen els millor vins de la nit.  Gràcies també a l’artífex dels premis, en Sr. Agustí Ensesa i col·laboradors, per donar reconeixement als vins catalans.

“ És una gran satisfacció rebre un reconeixement dels professionals del vi”

Seguim treballant el SòlsXarel amb molt entusiasme, és el vi mes emblemàtic del celler, va néixer fa 10 anys plantant les vinyes a la terra,  per ser ara un vi “pre adolescent” amb ganes de créixer encara mes.  És un llarg treball fet: començant per la mare terra, amb observació i realitzant un treball orgànic; continua el procés amb el cep que sempre és prioritari, donant-li una forma redona artesanal, que tingui força per donar un raïm exquisit, la collita gra a gra amb tot el respecte merescut.  El vi elaborat pas a pas, és un procés llarg que requereix tota la atenció, el raïm mimat entra fresc al celler, es premsa de forma molt suau i el most flor que cau al dipòsit es deixarà en repòs per després una vegada nét per decantació natural, es trasbalsa a les bótes de roure, per produir quasi de forma màgica, una fermentació lenta on el most es transforma lentament en vi.  Finalment, després d’uns mesos dins la bóta, havent curat el vi, s’embotella i el deixem tranquil·lament en repòs mes temps perquè el vi estigui al punt ideal.

“Un llarg treball de fa 10 anys comença a donar els fruits”

En nom del celler Rubió de Sòls, amb el qual m’identifica, per ser la persona que dirigeix i treballa la vinya i els vins de primera mà, puc afirmar que el “SòlsXarel”  dona cos i ànima al nostre projecte familiar, amb que expressa part del territori, el paisatge i la vida que ens envolta.

» Gràcies Gràcies Gràcies per donar-nos força per seguir treballant «

Share the joy

Rubió de Baix – Foradada

CP: 25737 – LLEIDA

info@rubiodesols.cat

Telèfon: 690 87 23 56

© 2021 Rubió de Sòls. Tots els drets reservats. Avís legal. Condicions Generals